"Ziua Protecţiei Civile este un moment care mă face să fiu mândră că am ocazia să îi felicit şi să îi salut cu respect pe cei care şi-au luat un angajament faţă de semeni şi faţă de ţară şi îşi riscă viaţa încercând să-i salveze pe semenii lor aflaţi în pericol. 'Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa' este deviza lor, iar curajul şi spiritul de sacrificiu de care dau dovadă în fiecare misiune ne arată tuturor că nu este o simplă lozincă. Este un crez pe care îl au doar cei născuţi cu anumite calităţi, cei care depun eforturi pentru protejarea populaţiei prin exerciţiu, coordonare şi solidaritate", a scris ministrul pe Facebook.

Carmen Dan spune că nu puţine au fost ocaziile în care, în urma unor situaţii de urgenţă, instituirea stării de normalitate nu a fost deloc o misiune simplă şi subliniază că au fost momente în care operaţiunile de salvare au fost mai presus de orice sacrificiu.

"Au fost cazuri în care curajul a depăşit orice limită, iar protejarea populaţiei şi a bunurilor au devenit principalul obiectiv al unei intervenţii. Astăzi şi în această perioadă de timp, când o mare parte din ţară este încercată de viscol şi ger, aceşti oameni îşi riscă viaţa încercând să-i salveze pe semenii lor aflaţi în pericol. Sunt onorată să pot să le mulţumesc public celor ce pun viaţa semenilor înainte de propria viaţă şi care din dorinţa de a veghea la siguranţa noastră devin eroi pentru noi toţi. La mulţi ani şi la cât mai multe vieţi salvate", a fost mesajul ministrului.