Silozul Drobeta – care era scos din funcţiune din 1999 – devine acum parte integrantă din afacerile Cargill şi determină extinderea reţelei de aprovizionare şi a acoperirii atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional. Totodată, capacitatea de stocare de 44.000 de tone va creşte cu 8 procente capacitatea operaţională a bazei de silozuri Cargill şi va ajuta la conectarea zonei de vest a României la noi pieţe, datorita proximitaţii silozului Drobeta față de Dunăre. „Deschiderea acestui siloz reprezintă încă un pas important în dezvoltarea colaborării Cargill cu fermierii români”, a declarat Martin Schuldt, director general Cargill în România. „Poziţionarea strategică a silozului nostru din Drobeta va ajuta atât Cargill cât şi partenerii noştri din vestul Romaniei să îşi crească afacerile, să obţină cele mai bune rezultate şi să beneficieze de noi oportunităţi de dezvoltare. Silozul a trecut printr-un amplu proces de modernizare pentru a fi adus la cele mai ridicate standarde operaţionale, de protecţia mediului şi siguranţă în muncă. Pentru modernizarea silozului, Cargill a realizat investiţii semnificative iar rezultatele sunt la nivelul aşteptat. Asta ne ajută să devenim rapid cumpărătorul, depozitarul şi transportatorul de încredere al partenerilor noştri fermieri din Romania”, a continuat acesta.
Deschiderea acestui siloz a determinat angajarea a 20 de oameni, în plus faţă de posturile create datorită lucrărilor de modernizare. Deschiderea oficială a silozului a avut loc în prezenţa lui Andreas Rickmers, şeful diviziei Cargill de cereale şi seminţe oleaginoase pentru Europa şi Martin Schuldt, directorul general al Cargill România. Noul siloz – complet operaţional în acest moment – permite companiei Cargill să achiziţioneze şi să depoziteze cerealele produse de fermierii din Mehedinţi şi din judeţele învecinate precum Dolj, Caraş-Severin şi Timiş.
Cargill este prezentă pe piaţa de cereale şi seminţe oleaginoase din România începand din 1996, timp în care a realizat o serie de investiţii semnificative. În prezent, compania are aproximativ 750 de angajaţi în locaţiile din România.