Singura instituţie care a obţinut punctajul maxim (rating 100) este celebra universitate americană Harvard. Pe locul doi se află tot o universitate din Statele Unite, Massachusetts Institute of Technology, care a obţinut 87,2 puncte.

Pe locul trei se află universitatea britanică Cambridge, care a câştigat celebrul duel cu Oxford, care s-a situat doar pe locul al şaselea, fiind devansată de alte două universităţi americane, Stanford şi Berkeley.

Restul topului cuprinde Universitatea din Princeton (SUA), Universitate din Tokyo (Japonia), Universitatea din Los Angeles (SUA) şi Universitatea Yale (SUA).
SUA are cele mai multe universităţi în acest top, 44.  Urmează Marea Britanie, cu 10 reprezentanţe şi Franţa, cu doar patru universităţi, clasate la coada topului.
Nicio instituţie de învăţământ superior din România nu se regăseşte nici anul acesta printre cele 100 cele mai bune universităţi din lume. În schimb, Turcia este prezentă cu Middle East Technical University, clasată pe locurile 91-100.

Topul complet poate fi accesat de aici.