Pe langa durabilitate foliile pentru solarii se mai diferentiaza prin numarul de aditivi pe care ii detin, prin transparenta sau prin rezistenta oferita in timp. Anti picurare, anti condens, aditivi termici IR, aditivi EVA pentru proprietati mecanice sau aditivi impotriva UV sunt printre cele mai mari avantaje pe care o folie le poate avea.

Cum sa alegi folia perfecta pentru solarul tau?

Raspunsul este unul subiectiv, deoarece lumea cauta intodeauna ceva diferit. Pentru unii conteaza intodeauna ultimele tehnologii, funcționalitatea produsului iar pentru altii este important doar prețul. Cu toate acestea, exista produse care garanteaza calitate pentru elementele functionale la produsele de top cat si la variantele economice. In magazinul online Folie Solar gasiti una din cele mai variate game de produse din piata, practic toata lumea are sansa de a gasi cel mai bun produs indiferent de buget.

Alte folii folosite de asemenea cu maxima importanta sunt: folii microporoase antiinghet, folia de mulcire, plasa de umbrire, plasele antigrindina sau anti insecte.  Pentru fiecare din acestea sunt caracteristici specifice care le fac mai longevive sau mai eficiente.

Rezistenta, durabilitatea si disponibilitatea din stoc a dimensiunilor dorite sunt de asemenea factori de luat in calcul. Recomandam intodeauna produse de la producatori internationali cu renume,  cel mai des produsele lor sunt la standarde inalte de calitate.

Recomandari pentru sezonul cald

Plasa de umbrire este o necesitate pentru orice producator de legume din Romania iar acestea se diferentiaza in general prin gradul de umbrire pe care il ofera.

Printre efectele benefice al utilizarii plasei de umbrire se pot aminti următorele: temperatura aerului mai redusa , fluctuatii mici intre temperaturile de noapte si de zi, intensitatea luminoasa este redusa pentru o cultura mai bogata, plantele sunt protejate de parte din razele UV, iar umiditatea aerului este mai mare.

Plasele sunt furnizate in mare parte de producatori cu un stabilizator de lumina, care le prelungeste durata de viata pana la 4-5 ani.

Alegerea lor se face simplu in functie de lungimea si latimea dorita si gradul de umbrire dorit care poate sa fie intre 35% si 95%.

Montarea foliei pe solar sau a plasei de umbrire

Montarea corecta a foliei pe solar este procesul care asigura exploatarea pe termen lung al acesteia. Procesul difera in functie de materialul din care este construit solarul, amplasamentul acestuia, accesoriile folosite, etc. din acest motiv recomandam sa urmati instructiunile producatorilor privind procesele de montare.

Pentru a prinde o plasa de umbrire trebuie legata sau fixata de un suport fix. Pentru fixare, cel mai des se folosesc clemele si clipsurile de prindere care sa nu deterioreze materialul plasei.