Ce  aduce nou Office 2010 ? La această întrebare a răspuns Valentina Ion, IW Business Group Lead, Microsoft România.

Sunt multe noutăţi şi mai multe detalii puteţi găsi pe Opens external link in new windowsite-ul Office 2010, dar voi sublinia câteva care mi se par importante :

Acces de oriunde, indiferent că vorbim de acces via computer ( desktop, laptop, netbook), telefon mobil sau browser. Lucru atât online, cât şi offline. Aici aplicaţiile nou introduse în suita Office fiind Office Web Apps, Microsoft SharePoint Workspace, Office Mobile.

Aş adăuga apoi partea de securitate şi controale documente şi drepturi de acces, modificare informaţii prin functionalităţi de genul: Trusted Documents şi Vizualizare în mod protejat a mesajelor în Outlook dar nu numai.

Şi aş mai adăuga faptul ca Excel nu mai e doar un instrument de calcul tabelar, ci devine o adevarată bază de date şi instrument de analiza business, prin transformarea datelor în informaţii relevante pentru luarea deciziilor de business cu ajutorul  Powerpivot pentru Excel.

Mai multe detalii în clipul de mai jos

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/hfCRR0kJ5-s?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/hfCRR0kJ5-s?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>