Până acum deţinătorii de tablete iPad trebuia să plătească un abonament de 99 de dolari pe an pentru a putea utiliza versiunea Office 365 şi a crea sau edita documente în Word, Excel sau PowerPoint.

'Astăzi am făcut următorul pas în a oferi Office tuturor, pe orice dispozitiv', a declarat vice-preşedintele Microsoft, John Case. 'Începând de astăzi oamenii pot edita documente Office pe iPhone-uri şi iPaduri, şi în curând şi pe tablete Android utilizând Office 365 fără abonament', a adăugat John Case.

Pentru Microsoft tableta iPad este o poartă care duce la calculatoarele de tip desktop.Versiunea pentru PC a pachetului Office necesită în continuare abonament, iar Microsoft speră că cei care sunt obişnuiţi să utilizeze versiunea pentru dispozitive mobile vor dori să aibă aceiaşi experienţă şi pe calculatoarele lor personale.

Microsoft anunţă că aplicaţia Office pentru iPad şi iPhone este disponibilă în 29 de limbi şi 136 de ţări, grupul american susţinând că va oferi şi o versiune pentru tabletele care utilizează sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

SURSA: Agerpres