Carantina nu este o metodă eficientă pentru viitor! Ce ar trebui să facă, de fapt, autoritățile

De când premierul Boris Johnson a declarat luna trecută că a sosit timpul să învățăm să trăim cu virusul, experții au sugerat cum am putea face acest lucru,

Profesorul universitar Andrew Hayward, de la University College London, epidemiolog și membru al comisiei SAGE, este de părere că viitoarele măsuri împotriva coronavirusului trebuie să se axeze pe cei vulnerabili, subliniind că este importantă evitarea unei situații disruptive impuse populației generale.

Potrivit Daily Mail, unul dintre cei mai importanți consilieri din Marea Britanie pe problemele pandemiei, Sir Andrew Pollar, a declarat că britanicii care nu prezintă niciun simptom de COVID și cei care se simt bine nu ar trebui să facă teste în mod regulat. În schimb, aceste teste ar trebui celor care prezintă simptomele bolii.

Categoriile vulnerabile ar trebui să primească mai multă atenție

Profesorul Andrew Hayward, un epidemiolog al Universității din Londra și membru SAGE, a declarat că restricțiile viitoare pentru controlul focarelor ar trebui să „vizeze cele mai vulnerabile categorii”, mai degrabă decât să implice restricții perturbatoare impuse tuturor.

„Cred că pășim într-o situație endemică, mai mult decât pandemică, răul creat de acest virus fiind acum redus. Astfel, nu pot fi explicate asemenea măsuri care afectează toată populația. Ar trebui să tindem către măsuri pentru cei vulnerabili. Așa cred și nu numai în privința testării, ci a multitudinii de măsuri de control a răspândirii virusului, întrucât suntem într-o situație în care învățăm să trăim cu virusul”, a spus Hayward la BBC Radio 4.

Restricțiile impuse din cauza pandemiei au luat sfârșit în Anglia, luna trecută, și au fost ușurate în Scoția și Țara Galilor în ultimele zile, punând capăt legilor privind distanțarea socială și alte reguli.

Sursa foto: Dreamstime