Este vorba despre 11 persoane acuzate de trafic de droguri. Clienţii acestora erau liceeni din zona colegiilor din Iaşi. Traficanţii de droguri au fost trimişi în judecată. Dintre cei 17 dealeri de etnobotanice reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la începutul lunii martie, 11 au fost inculpaţi în dosarul referitor la constituirea unui grup infracţional organizat.

Traficanţii de droguri, în faţa judecătorilor

Pe lista învinuiţilor se regăsesc Los Angeles zis Hanubis, Mc Donald’s zis Marvel, Barcelona şi Marcelone Balan, Ionuţ şi Mădălina Hoţoi şi alte cinci persoane inculpate în dosar.

Aceştia au fost capturaţi pe 5 martie, în urma unei serii de 13 descinderi făcute pe stradela Sărărie, în Baş Ceauş sau în zona cunoscută sub numele de „Dallas“ de către poliţiştii de la serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT, ajutaţi de jandarmi din Bacău şi poliţişti din Vaslui.

Clanul este suspectat de comiterea a numeroase furturi, dar şi, mai ales, de vânzarea de produse entobotanice către elevi de liceu. Anchetatorii au găsit droguri până şi în scutecele copiilor sau în lenjeria intimă a femeilor.

„În urma percheziţiilor au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive care ar fi fost folosite la prepararea substanţelor cu efecte psihoactive, precum şi produse preparate care ar fi fost pregătite în scopul comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Iaşi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Riscă ani grei de puşcărie

Aceştia riscă ani grei de puşcărie. Traficul de droguri se pedepseşte cu închisoarea de până la 20 de ani, iar constituirea unui grup infracţional organizat, cu închisoarea de până la 10 ani. Cele două infracţiuni pot fi concurente, caz în care condamnarea finală constând din cea mai mare pedeapsă, la care se adaugă o treime din celelalte. Astfel, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii clanului ar putea fi ţinuţi după gratii şi peste 23 de ani.