Simona Halep nu va putea participa la French Open 2021, organizat în perioada 30 mai – 13 iunie, însă va putea reveni pe teren la următoarele două evenimente importante de pe calendar.

Este vorb adespre Wimbledon, care va fi organizat în perioada 28 iunie – 11 iulie, și unde sportiva este deţinătoarea trofeului, dar şi Jocurile Olimpice de la Tokyo, organizate în perioada 23 iulie – 8 august, aceasta fiind ultima şansă reală a lui Halep de a merge la sărbătoarea sportului mondial.

Daniel Dobre, cel care a revenit în stafful Simonei de puţin timp a vorbit despre starea de sănătate a sportivei, dar și despre modul în care aceasta se va recupera.

Potrivit acestuia, Simona Halep se recuperează bine și a avut parte de mai multe intervenții. Din punct de vede mental, sportiva nu are niciun fel de problemă, însă este clar că va reveni mai puternică ca niciodată pe teren, în condițiile în care trebuie să își atigă toate obiectele stabilite.

„Simona e bine, din câte ştiu eu. N-am vorbit în fiecare zi cu ea, colaborarea mea cu ea trebuia să înceapă după Roland Garros, dar ştiu că lucrează foarte mult la revenire. A fost în Germania, a făcut nişte infiltraţii, acum e pe partea de fizioterapie, zilnic acordă revenirii trei-patru ore, eu o văd bine din punct de vedere mental. Din câteva discuţii pe care le-am avut o să revină mai puternică, pentru că are încă un cuvânt de spus şi doreşte să atingă anumite obiective”, a spus Daniel Dobre, potrivit Digi Sport. 

Simona Halep merge la Jocurile Olimpice

Acesta a vorbit și despre Jocurile Olimpice, care în opinia sa nu sunt un pericol pentru sportivă, în condițiile în care se va antrena și la Wimbledon, dar și la alte turnee.

Totodată, Daniel Dobre a mai adăugat că sportiav va veni cu o poftă incredibilă pe teren pentru că nu a jucat de multă vreme, deci sunt șanse mari de reușită.

„Nu cred că Jocurile Olimpice sunt în pericol pentru Simona Halep. Va juca Wimbledon şi turneele dinainte, dacă totul merge bine. Dacă ar fi avut un sezon plin, poate că era mai uşor. Având în vedere că a stat şi cu umărul o perioadă de timp, o să se adauge şi această perioadă, va avea undeva la trei luni fără turnee, dar Simona e din punct de vedere al talentului foarte sus şi are nevoie doar de câteva zile ca să intre în ritm.

Partea cealaltă, mentală, de reintrare în competiţie, eu cred că are experienţa necesară, ştie ce înseamnă să te motivezi, cum să abordezi un turneu mare. Eu o văd bine pentru că va veni cu o poftă incredibilă de a juca tenis, pentru că n-a jucat foarte mult. Are, cu siguranţă, o foame de rezultate”, a adăugat Dobre.

El susține că în prezent sportiva încearcă să își dea seama de unde au apărut probleme medicale și dacă nu cumva există anumite fenomene care pot duce la astfel de accidentări.

„Ea acum încearcă să vadă de unde au apărut aceste probleme medicale, poate că există o suprasolicitare sau anumite fenomene de stres care pot duce la accidentări, dar un sezon atipic, în care nu eşti în competiţii, în care te antrenezi altfel… E clar că anul care a trecut, cu turnee mai puţine, poate afecta starea de sănătate” a adăugat Daniel Dobre.