Antreprenorii si managerii din companii au ajuns la concluzia ca implementarea unui program de calcul salarii le aduce beneficii insemnate, cuantificate in reducere de timp, bani si personal specializat. Astfel, un soft de salarii poate acoperi volume mari de munca, cu un cost mult mai mic, eliminand totodata si erorile umane ce pot aparea in proces.

In mediul de business autohton, companiile cu peste treizeci de salariati ajung, de regula, sa fie interesate foarte rapid de un astfel de produse software. Astfel, daca si compania ta se apropie de acest prag de personal, este timpul sa te pregatesti din timp pentru a alege softul potrivit pentru compania ta. Un alt caz in care companiile aleg sa-si automatizeze salarizarea este atunci cand au multe plangeri din partea salariatilor cu privire la greseli survenite la calculul si plata salariilor. Nu este de dorit sa ajungi aici, dar daca te regasesti in acest scenariu, trebuie sa stii ca un soft de salarii rezolva rapid aceasta problema.

Beneficiile unui soft de salarizare

1. Exactitatea – Printre cele mai importante beneficii ale unui astfel de soft de salarizare se numara rapiditatea si exactitatea cu care se fac calculele, excluzand astfel erorile umane care pot avea urmari grave pentru companie. Statisticile ne arata ca, de regula, pentru greselile de salarizare, companiile ajung sa plateasca chiar si pana la 8% din fondul total de salarii.

2. Mai buna organizare a muncii in departamentul HR – Un alt beneficiu important al softului se leaga de organizarea mai buna a departamentului de resurse umane. Lasand grija salariilor in seama unui soft performant, specialistii HR se pot focusa asupra a ceea ce conteaza cel mai mult: initiative strategice pentru cresterea satisfactiei angajatilor.

3. Raportari rapide – Mai este important de mentionat si faptul ca prin intermediul unui soft integrat de salarizare se pot face simplu si rapid raportari catre autoritati si se poate tine evidenta tuturor datelor care ii privesc pe angajati. Ne referim aici la concedii de odihna sau medicale, pontaj, zile libere, bonusuri de performanta si multe altele. De asemenea, softul de salarizare iti genereaza automat state de plata, fluturasi de salariu, declaratii fiscale, contracte de munca, acte aditionale, decizii, adeverinte sau fisiere plata salarii pe card in diverse formate specifice de banca ori procese verbale sau diverse centralizatoare.

 

4. Vezi exact harta salariatilor si a castigurilor – Un program de calcul salarii eficient iti ofera un centralizator exact al informatiilor despre toti salariatii si toate castigurile lor lunare si anuale. Poti vedea oricand care sunt taxele angajatului, ale angajatorului, situatia concediilor medicale, a avansurilor, primelor, sporurilor sau retinerilor salariale. De asemenea, programul iti poate arhiva toate documentele care tin de salarizarea personalului.

5. Actualizare automata cu schimbarile fiscale si legislative – Un beneficiu extrem de important este si acela ca actualizarea softului se face la orice schimbare legislativa sau la o orice modificare in taxarea muncii. De regula, firmele care detin licenta pentru astfel de softuri au oameni angajati care se ocupa in permanenta de monitorizarea schimbarilor legislative care vizeaza dreptul muncii.

6. Poate fi utilizat si de angajati fara experienta – Un soft de salarizare bine pus la punct este usor de utilizat, putand fi folosit si de catre persoane care au minim de experienta in HR sau in lucrul cu calculatorul.

7. Te ajuta sa iei decizii corecte de business – De asemenea, prin intermediul datelor pe care le detine programul de salarizare, antreprenorii si managerii pot calcula bugetele pentru anii viitor si pot lua decizii privind o mai buna administrare a sumelor destinate platii personalului. 

Salarizarea este un proces cheie in cadrul oricarei companii, insa solicita mult timp si atentie la detalii, pentru ca o greseala, chiar si mica, poate costa foarte scump. Asadar, un soft de salarizare eficient iti poate aduce exactitate in calcularea salariilor, mai mult timp pentru activitatile direct aducatoare de profit si chiar importante economii financiare.