La Capital TV aflaţi cât de mult mai poate scădea piaţa imobiliară

În doar câţiva ani, peisajul marilor oraşe s-a schimbat fundamental. În zonele centrale s-au ridicat blocuri imense, iar terenurile ara­bile de la periferii au devenit, peste noapte, cartiere rezidenţiale de lux. Preţurile au urmat şi ele tendinţa, crescând într-un an cât economia românească în zece. Acum, însă, criza a stricat planurile dezvoltatorilor imobiliari.

SUBIECTELE EMISIUNII:

Culisele economiei
Tranzacţiile au îngheţat, preţurile scad, iar dezvoltatorii sunt din ce în ce mai disperaţi. Nicăieri nu se vede criza mai tare decât pe piaţa imobiliară. Degeaba a decis Banca Naţională relaxarea condiţiilor de creditare. E drept, a crescut gradul de îndatorare şi a dispărut obligativitatea aplicării celebrului test de stres. Românii însă nu au dat fuga la bănci să se împrumute.

Totuşi, chiar dacă măsurile BNR ar fi avut succes, piaţa imobiliară nu şi-ar fi revenit. „Potrivit studiilor noastre, doar jumătate din cumpărători utilizau creditul ipotecar, restul îşi bazau achiziţia pe cash. Practic, evoluţia creditului a influenţat doar jumătate din baza de cumpărători”, explică Ruxandra Cleciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare. La Capital TV aflaţi când poate scăpa sectorul imobiliar de criză şi la ce preţuri vor ajunge locuinţele. Aflaţi care este cel mai bun moment pentru a vă cumpăra o casă!  

Fabrica de bani
Despre artişti, se spune că nu sunt buni oameni de afaceri. Nimic mai fals! Ana Wagner, o tânără pictoriţă româncă, a devenit un antreprenor de succes. În 2005, şi-a deschis o mică afacere cu obiecte de design interior, iar astăzi se gândeşte la extindere. Urmăriţi duminică, la „Fabrica de bani”, un model de business în care pasiunea şi talentul reprezintă cel mai important capital.