Dezvăluirile privind o eventuală redeschidere a creșelor și grădinițelor din 15 iunie au fost făcute la Antena 3 în cadrul emisiunii Punctul de întâlnire.

„Vorbim de măsuri de relaxare din data de 15 iunie la care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației lucrează în acest moment. Avem în exclusivitate lista de recomandări dată de Institutul Național de Sănătate Publică prin care aceste unități ar putea fi redeschise.

În primul rând, toate creșele, grădinițele și after-school-urile ar trebui să asigure un spațiu de 4,5 m pentru fiecare copil. Asta înseamnă că toate grupele vor fi practic înjumătățile.

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi. Toate spațiile trebuie să fie dezinfectate obligatoriu, inclusiv jucăriile. În aceste recomandări se vorbește și de aerul condiționat care nu va fi permis pentru a nu se ventila încăperea și a răspândi virusul”, au explicat la Antena 3 reporterii Sabrina Preda și Sergiu Cora.

Pe de altă parte, amintim că în Camera Deputaților a fost adoptată miercuri o moțiune simplă împotriva Ministrului Educației, Monica Anisie pentru proasta gestionare a situației examenelor naționale. Moțiunea intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată” a trecut cu 172 de voturi „pentru”, 90 „împotrivă” și 47 de abțineri.