Dar puțini oameni se gândesc din timp la această întrebare: „Decizia este complicată și deseori nu este bine gândită.”, a declarat Carol Bogosian, un membru de actuariat și voluntar al unei comisii care studiază nevoile și riscurile post-pensionare pentru Societatea Actuitorilor.

„Încercăm să-i facem pe oameni să se gândească la problemele mai largi și nu doar la ceea ce este în fața lor acum. "

SOA a publicat recent un raport în care se află întrebările pe care trebuie să le ia în considerare o persoană atunci când încearcă să se decidă când să se pensioneze. Mai jos sunt câtea dintre problemele-cheie pe care trebuie să le luați în considerare:

Evidența banilor:

Mijloacele financiare sunt, desigur, conducătorul de bază al deciziei de pensionare pentru majoritatea oamenilor și timpul de pensionare joacă un rol critic. Bogodian îndeamnă lucrătorii să se gândească la impactul pe termen lung al deciziei. ” Dacă luați o hotărâre la vârsta de 65 de ani să vă retrageți, ar trebui să vă gândiți mai departe deoarece deciziile pe care le faceți astăzi vă pot afecta situația financiară din următorii ani.”

Dacă dorești să te pensionezi din timp ar trebui să ai motive bine întemeiate. Dacă te afli într-o stare gravă de sănătate atunci are sens, dar dacă încă mai poți lucra ar trebui s-o faci pentru situația ta financiară.

SOA a calculat impactul perioadei de lucru mai lungă atât pentru lucrătorii singuri, cât și pentru cei căsătoriți. O singură femeie care deține un cont de 401 (k) cu un sold de 245.000 $ și un beneficiu de securitate socială de 914 $ lunar la vârsta de 62 de ani ar putea aștepta venituri lunare de 1.700 $ dacă s-ar retrage la această vârstă. Așteptările până la vârsta de 64 de ani ar spori venitul lunar de pensionare cu 17% și cu 37% la vârsta de 66 de ani.

Asigurare de săntate

Prețul asistenței medicale când te pensionezi continuă să crească.- Fidelity Investments a raportat săptămâna trecută că un cuplu de 65 de ani care se retrage în acest an ar putea să cheltuiască 275.000 de dolari pentru costurile asigurării sănătății pe viață, în creștere cu 6% față de estimările de anul trecut. Pentru lucrătorii care se pensionează sub vârsta de 65 de ani,  SOA recomandă o comparație atentă a obțiunilor de acoperire disponibile prin Actul de Asistență Accesibilă.

Lucrătorii cu vârsta de 65 de ani sau mai în vârstă ar trebui să compare costul de acoperire de la locul de muncă cu costul asigurării de sănătate.