La Mureș se organizează o campanie numită „Vaccinare în viteza a şasea”. Astfel, iubitorii de adrenalină şi motorsport au şansa unică în viaţă de a fi copiloţi pentru cei mai cunoscuţi piloţi de curse din România.

Este vorba despre campionul național de raliuri și viteză în coastă. Mara Togănel, prefectul Mureș susține că a trăit această senzație, iar toți cei care vor dori să simtă acest lucru, sunt așteptați la vaccin.

„Pot să vă spun că este o senzaţie unică. Am trăit-o o dată în viaţă şi cu siguranţă mâine şi poimâine voi mai fi prezentă. Îi aşteptăm pe toţi târgumureşenii să simtă ce am simţit şi eu”, a spus Mara Togănel.

De cealaltă parte, Mihai Leu, campion naţional de raliuri a subliniat faptul că toate mașinile sunt sigure, iar oamenii trebuie să fie încrezători.

„Maşinile sunt, normal, foarte sigure. Trebuie doar să ai încredere. Eu cred că dacă toată lumea ar înţelege asta şi s-ar vaccina am trece mai repede peste perioada asta dificilă”, a spus acesta, potrivit observatornews.ro. 

Persoanele vaccinate vor putea fi copiloți la cursă

De menționat este faptul că printre piloţii de drift prezenţi la eveniment se numără şi Alice Ene, cel mai tânăr pilot profesionist de drift din lume. Tânăra are 14 ani, conduce de la 8 ani, iar drift a învăţat să facă de la 11 ani. Acum a vrut să le ofere şi altora o porţie de adrenalină.

Alice Ene susține că această inițiativă este una foarte bună, în contextul în care oamenii pot vedea ce înseamnă, de fapt, driftul.

„Mi se pare o iniţiativă foarte bună. Adică pentru oamenii care sunt şi ei curioşi să afle şi ei cum e la drift sau în motorsport”, a declarat Alice Ene.

La rândul său, Norris Măgeanu președintele Federației Române de automobilism anunță că vor fi prezenți 20 de piloți, atât de drift cât și mașini de formulă.

„Suntem aici cu aproape 20 de piloţi din toate disciplinele federaţiei. Sunt şi sportivi de drift şi maşini de formulă. Sunt şi maşini tip GT, sunt şi maşini viteză în coastă care au răspuns invitaţiei noastre”, a adăugat acesta.

Amintim faptul că este faptul că campania ”Vaccinare în viteza a şasea” se desfășoară pe 17 și 18 iunie, între orele 10.00 şi 20.00 în localitatea Cerghid, iar serul folosit pentru imunizare este Johnson&Johnson .