Vaccinarea obligatorie a provocat o adevărată paranoia printre cetățeniile germani. Oamenii se așteaptă la pedepse cu închisoare dacă evită să se imunizeze prin injectare. Drept urmare, Karl Lauterbach, actualul ministru al Sănătății, a clarificat situația actuală.

Ministrul Sănătății din Germania a explicat că angajații din sistemul medical, care refuză vaccinarea obligatorie anti-Covid, vor fi sancționați cu amenzi, ci nu cu pedepse aspre cu închisoarea, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Nimeni nu va trebui să meargă la închisoare”, a explicat Karl Lauterbach într-un interviu pentru Der Speigel.

Oamenii care refuză vaccinul anti-covid vor fi amendați

De asemnea, Karl Lauterbach a informat că Guvernul Germaniei va amenda cetățenii care neglijează în mod deliberat să se vaccineze.

„Impunerea amenzilor este inevitabilă”, a explicat acesta.

Ministru Sănătății a spus că este necesar să se discute cu psihologii și economiștii pentru a se stabili „în ce moment încep să aibă efect amenzile”, înainte de a se decide valoarea lor. Dacă o persoană va întârzia cu achitarea amenzilor sau dacă va refuza să le plătească, atunci penalizările vor trebui majorate considerabil, a informat Karl Lauterbach.

Germania a impus vaccinarea obligatorie

În Germania va intra în vigoare prima obligativitate de vaccinare împotriva Covid-19, vineri, când amendamentele pentru Legea privind protecția împotriva infecțiilor vor fi aprobate de Bundesrat. Începând cu 15 martie 2022, angajații din clinici, cabinete medicale și case de îngrijire vor trebui să prezinte dovada vaccinării cu schema completă sau explicația medicului specialist care motivează ce nu se pot vaccina.

Ministrul Sănătății din Germania a declarat că este de acord și încurajează obligativitatea vaccinării anti-covid a profesorilor, educatorilor și învățătorilor din cauza apariției noii tulpini Omicron. De asemenea, el a recomandat părinților să profite de această perioadă pentru a-și imuniza copiii.

„Sunt sigur că doar anunțând cerința generală de vaccinare, vom convinge o mulțime de oameni. Conform datelor de până acum, noua variantă Omicron infectează copiii mult mai ușor decât variantele anterioare. Copiii se infectează mai des și, de asemenea, se îmbolnăvesc mai grav.”, a spus acesta.