Un număr de 23 de persoane în vârstă şi cinci angajaţi ai căminului de bătrâni din municipiul Orăştie au fost internaţi în spitalul din localitate şi în cel din Deva, după ce s-au infectat cu noul coronavirus, a anunţat luni primarul oraşului, Ovidiu Bălan, după cum relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a bolnavilor nu pune probleme deosebite, iar unii dintre aceştia sunt asimptomatici.

“Din analiza noastră, la acest moment, pacientul zero, care a adus virusul în acest centru, credem noi că este un pacient care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva în perioada 15-25 martie. A suferit o intervenţie chirurgicală după care a mers pe secţia ATI, iar în 25 martie s-a întors în centru. (…) Persoana respectivă este şi acum asimptomatică, deşi are un test pozitiv”, a declarat primarul municipiului Orăştie.

Potrivit acestuia, în cursul serii de luni la căminul de bătrâni ce aparţine de Primăria Orăştie se va face o amplă operaţiune de dezinfecţie, în centru rămânând cinci persoane care nu sunt infectate cu noul coronavirus şi angajaţii necesari.

Persoanele din căminul de bătrâni Orăştie au vârstele cuprinse între 70 şi 94 de ani. Dintre acestea, cinci au vârsta de peste 90 de ani, iar 12 au mai mult de 80 de ani.

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice din Orăştie găzduieşte 30 de persoane.

Sursă foto: INQUAM.