Ca urmare a rezultatelor economice obţinute în decursul anului 2014, pe primele trei locuri ale Topului Naţional sunt poziționate: 602 firme care activează în cercetare, dezvoltare şi high-tech; 2.424 de companii industriale; 359 de firme din domeniul agricol, pescuit sau piscicultura; 269 de firme de construcţii; 2.035 din sectorul serviciilor şi 941 din comerţ-turism.

Câștigătorii din economia românească vor fi premiați în cadrul unei gale, care va fi organizată la Romexpo, în data de 5 noiembrie. La eveniment sunt aşteptaţi peste 800 de invitaţi – companii, reprezentanți ai autorităților, ai Corpului Diplomatic şi mass-media.

Topul Naţional al Firmelor este singurul clasament al operatorilor economici care are la bază o metodologie unică, complexă şi unitară la nivel naţional, axată pe indicatori  precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Metodologia este  implementată  de Camerele de Comerţ din toate judeţele ţării, în beneficiul comunității de afaceri.