Localizat in partea de nord a capitalei si parte din proiectul imobiliar gigant Baneasa, Baneasa Shopping City a modificat proiectul initial, prin reconfigurarea intrarii principale pentru a incorpora un department store si prin dublarea suprafetei destinate zonei de distractie, de la 15.000 mp la 30.000 mp. 

“Am refacut intrarea principala a centrului comercial si am dublat marimea suprafetei centrului de distractii. Astfel suprafata totala inchiriabila a crescut cu 30%. Bugetul destinat constructiei a crescut, in paralel, si apreciem ca acesta va depasi 150 milioane de euro pana la inaugurarea proiectului, care va avea loc in pentru primavara anului 2008”, declara Ali Ergun Ergen, administrator si retail development manager al Baneasa Developments. 

Prima faza a Baneasa Shopping City a fost deschisa publicului si cuprinde: hypermarketul Carrefour, galeria comerciala Feeria cu peste 77 de magazine individuale, Metro, Bricostore si Mobexpert. De asemenea, in martie anul acesta a fost deschis in Zona Comerciala Baneasa primul magazin IKEA din Romania.A doua faza a parcului de retail, va fi finalizata la inceputul anului 2008 si va include showroomul autro Motor City si centrul comercial Baneasa. Acestea vor fi urmate de centrul de recreere de peste 30.000 mp ce va fi deschis in toamna anului 2008. 

Zona Comerciala Baneasa va acoperi o suprafata de peste 450.000 mp, fiind una dintre cele trei parti integrate ale Proiectului Baneasa. Investitia totala a proiectului depaseste suma de 1.8 miliarde de euro si acopera o suprafata de 221 de hectare.  Pe langa zona comerciala, Proiectul Baneasa mai cuprinde aproximativ 5.000 de unitati locative si un parc de afaceri cu 160.000 mp de spatii de birouri de tip A si A+.

 

Sursa: Capital