În urma unui proces complex şi riguros, Consiliul Bursei l-a desemnat pe Victor Cionga, managing partener al firmei de consultanţă financiară AZ Capital Advisors, în pozitia de Director General al Bursei de Valori Bucureşti.
Cine e noul şef al Bursei

Victor Cionga este unul dintre cei mai experimentaţi profesionişti din piaţa de servicii financiare din România, cu o experienţă foarte solidă în investment banking, spun reprezentanţii Bursei.

Cariera în investiţii financiare a lui Cionga a început în 1993, când a intrat în echipa Capital, prima bancă de investiţii modernă din România stabilită dupa 1990 ca şi un joint-venture ai căror acţionari erau BERD, Wasserstein Perrella şi două bănci comerciale locale şi a continuat în Romanian American Enterprise Fund.
La începutul anului 1998, Cionga a devenit membru al echipei de conducere Raiffeisen Capital and Investment (RCI), cu funcţia de Deputy CEO, de unde, mai târziu, a fost promovat la poziţia de CEO al Raiffeisen Financial Advisors (RFAR). El a condus RFAR până la începutul anului 2004, când s-a întors la RCI, ca şi Deputy CEO pentru următorii trei ani.

In 2007, Cionga a fondat AZ Capital Advisors, un parteneriat specializat în consilierea focalizată pe fuziuni şi achiziţii (M&A) devenind Managing Director al firmei, pe care a condus-o, împreuna cu partenerii lui seniori, până astăzi.