Creşterile sunt puse pe seama rezultatului Curţii Constituţionale din Germania care a validat miercuri participarea acestei ţări la ajutorul financiar acordat Greciei în 2010 şi la crearea Instrumentului European de Stabilitate Financiară (EFSF). Cea mai înaltă instanţă germană a cerut însă un rol sporit al Parlamentului în luarea unor astfel de angajamente. Potrivit deciziei Curţii, guvernul nu a încălcat legea fundamentală a ţării prin angajamentul asumat pentru a lupta împotriva crizei din zona euro.

Yahoo Inc va fi sub lumina reflectoarelor astăzi, după ce preşedintele gigantului american, Roy Bostock, l-a concediat pe Carol Bartz, care ocupa poziţia de director executiv, prin telefon. Acţiunile Yahoo la bursa de la Frankfurt au crescut cu 11%.

Preşedintele american Barack Obama plănuieşte crearea de locuri de muncă în valoare de 300 miliarde de dolari. Planul va cuprinde între altele stimulente fiscale pentru întreprinderi, investiţii în infrastructură şi asistenţă specială pentru angajaţii relocaţi.

Acţiunile companiilor americane au fost pe scădere timp de trei zile în timp ce Europa s-a luptat să convingă pieţele că va ataca problema crizei datoriilor.

SURSA: Reuters