„În legătură cu investigația desfășurată de Direcția Națională Anticorupție din România (‘DNA’), cu privire la care am informat piața și investitorii în cadrul prospectului de ofertă publică inițială din data de 26 aprilie 2017, în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017 (împreună, în cele ce urmează, ‘Prospectul’), cât și în cadrul raportărilor publice ulterioare, aducem la cunoștință faptul că, în data de 7 iunie 2017, DNA a instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri ce aparțin RCS & RDS SA (filiala Societății) până la concurența sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de euro). În cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăția RCS & RDS SA cu privire la pretinsele fapte penale investigate, este posibil ca aceste bunuri să fie executate până la concurența sumei care face obiectul sechestrului”, se spune în documentul citat.

Potrivit sursei citate, tot în data de 7 iunie 2017, Ioan Bendei, membru în Consiliul de Administrație al RCS & RDS, DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și complicitate la spălare de bani. În cazul lui Ioan Bendei, DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 iunie 2017.

„Ca urmare a instituirii unei astfel de măsuri, dl. Bendei Ioan este supus anumitor obligații și restricții de comunicare. Vor fi luate măsurile necesare pentru ca niciuna dintre acțiunile precizate mai sus să nu afecteze în mod semnificativ activitatea RCS & RDS SA sau a Societății”, se precizează în raport.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au instituit miercuri sechestru, în vederea confiscării, asupra unor bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei, în dosarul privind vânzarea de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I, informează DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în vederea confiscării speciale procurorii anticorupție au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparțin societăților comerciale Bodu SRL (până la concurența sumei de 16.771.659 lei) și RCS & RDS SA (până la concurența sumei de 13.714.414 lei).

 

Tot marți, în același dosar, DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 iunie, față de Ioan Bendei, la data faptelor administrator al societății RCS & RDS, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și complicitate la spălare de bani.

Pe 17 mai, DNA a dispus începerea urmăririi penală față de societățile RCS & RDS, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, și Bodu SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

La aceeași dată, Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS & RDS, a fost și el pus sub învinuire pentru spălare de bani.

În același dosar, pe 5 mai, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile și față de Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 — mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro, din care ar fi primit 3,1 milioane de euro de la Bendei, în scopul atât de a îndeplini, cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora, în contextul cesionării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Suma de bani ar fi fost mascată ulterior sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune, încheiat între o firmă controlată de Dumitru Dragomir și compania de televiziune prin cablu, susțin anchetatorii.

AGERPRES