Noua normalitate din Bulgaria în condiții de COVID-19 arată că mesele în localuri trebuie să fie amplasate la o distanță de 2,5 metri una de alta. Cel mai important este că la masă vor putea să se așeze cel mult patru persoane. Sunt admise excepții doar pentru familii, scrie Mediapool.

Personalul de servire trebuie să poarte măști de protecție, iar scaunele și mesele trebuie să fie curățate și dezinfectate după fiecare client. La intrarea în localuri trebuie să fie amplasate în locuri vizibile dispensere cu dezinfectant pentru clienți. La data de 5 mai, Ministerul Sănătății de la Sofia va prezenta măsuri de igienă mai amănunțite pentru localuri.

Sporturi cu distanțare

Ordinul ministrului sănătății permite și practicarea sporturilor individuale în aer liber. Aici intră tenisul, călăria, atletismul, golful și altele. Condiția este să poată fi respectată distanțarea de cel puțin 2,5 metri între sportivi.

Se admite și frecventarea bazinelor de înot, dar nu este permisă funcționarea spațiilor comerciale ce țin de acestea. Bazinele de înot trebuie să ia temperatura corpului tuturor vizitatorilor și să nu permită accesul celor cu temperatură ridicată.

Tratarea și dezinfectarea apei din bazinul de înot trebuie realizată astfel încât să se asigure menținerea clorului liber rezidual la valori între 0,4-0,5mg/l. Tebuie să fie asigurate dispensere cu dezinfectant, săpun lichid, precum și prosoape de unică folosință pentru vizitatori, iar personalul să poarte măști de protecție pentru față și mănuși.

Să se dezinfecteze după fiecare vizitator obiectele pe care acesta le-a folosit – umbrele, șezlonguri, scaune, garderobă etc. Distanța între șezlongurile a două umbrele în spațiile în aer liber din jurul piscinei să fie de cel puțin 4 metri, iar atunci când o umbrelă este folosită de mai mult de doi membri ai unei familii, de cel puțin 8 metri.