Fondată în 1989 în Olanda, compania Business Lease face parte din grupul AutoBlnck deținut de familia Lauret. La finalul anului trecut, după două încercări nereușite – în 2008 și 2010 – de a intra pe piața autohtonă prin atragerea unui partener local, Business Lease a achiziționat întregul pachet de acțiuni al Fleet Management Services. Conform lui Philip Aarsman, Managing Director al companiei principala abordare care schimbă radical modul de a face leasing operațional este grija pentru clienți: „Credem că mașinile sunt aceleași peste tot, dar oamenii fac diferența, prin urmare livrăm cel mai important serviciu – mai multă grijă față de clienți. De aici provine motto-ul nostru – Same cars, Better Care!”.

Însumat, la nivel european, Business Lease administrează o flotă de 42.000 autovehicule.  Totodată, livrează servicii integrate de leasing operațional full service și management de flote auto ce au ca rezultat reducerea cheltuielilor de mobilitate (Total Cost of Mobility) pentru clienți. România este a cincea țară din regiunea Europei Centrale si de Est în care Business Lease își extinde operațiunile, după Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria.Strategia de acces a pieței locale, prin achiziția unui jucător puternic, diferă de cea aplicată în alte țări, unde, de obicei, Business Lease a construit companii greenfield.  

La momentul preluării de către Business Lease, Fleet Management Services gestiona un portofoliu de peste 120 de clienți cu un total de 3.000 de contracte: 800 de contracte de leasing operațional și 2.200 de contracte de management de flotă. În limbajul utilizat în domeniu, un contract reprezintă un autovehicul. De asemenea, la finalul anului trecut, FMS înregistra o cifră de afaceri de 4 millioane de euro. În prima parte a anului numărul contractelor de leasing operațional a crescut cu 15%, în urma intrării în portofoliul de clienți a unor noi companii precum General Electric, Discovery, Piraeus Bank sau Wolters Kluwer. Acestea se adaugă unor firme precum A&D Pharma, upc, Honeywell, TNT, Alstom, Cargill sau Siemens.

Țintele companiei pentru viitorul apropiat sunt implemantarea de noi servicii unice în România și lansarea serviciului CARE Online. De asemenea, oficialii Business Lease estimează că veniturile vor crește, însă profitul va scădea ca efect al investițiilor făcute. Deși nu au vrut să declare valoarea tranzacției prin care au cumpărat afacerea Fleet Management Services, aceștia au menționat că investițiile făcute în cele nouă luni de la preluare au totalizat peste 1 milion de euro.