Britanicii nu se ascund si recunosc ca au cumparat si cumpara produse contrafacute, cu buna-stiinta. In perioada aprilie 2006-aprilie 2007, britanicii au cumparat marfuri contrafacute, in valoare medie de 21,30 de lire sterline, cu 10% mai mult ca in intervalul precedent de 12 luni.

Mai mult de 10% dintre cei intervievati recunosc ca au cheltuit peste de 50 de lire sterline pentru un produs contrafacut.

 

Unul din fiecare sapte intervievati sustine ca nu ar cumpara produse contrafacute, daca ar risca pedeapsa cu inchisoarea. Circa 68% dintre cei chestionati sustin ca nu vad nimic ilegal in a cumpara produse contrafacute.

 

Surprinzator, 80% dintre cei chestionati au raspuns ca nu ar mai cumpara „fake-uri” daca ar stii cu certitudine ca profiturile obtinute sunt folosite pentru a finanta operatiuni de terorism si crima organziata.

 

Aproximativ 31 dintre cei chestionati sustin ca nu stiau ca au cumparat produse false, in timp ce numai 17% dintre corespondenti sunt convinsi ca pot deosebi un produs fals de unul original.

 

Cele mai multe produse piratate au fost cumparate de pe site-ul eBay, in special DVD-uri, CD-uri, articole vestimentare, ceasuri si aparatura electronica.

 

Sursa: Guardian