România se îndreaptă cu paşi mici, dar siguri către normalitatea dinaintea pandemiei. Chiar premierul Florin Căţu a venit cu anunţurile aşteptate de către mii de români. Astăzi, urmează ca autorităţile să ridice mai multe restricţii, dar asta nu e tot.

Se ridică mai multe restricţii

În mod oficial, de sâmbătă dimineaţă nu vom mai purta mască în spaţiile publice deschise şi nu vor mai exista restricţii pe timp de noapte. Autorităţile urmează să ia şi deciziile oficiale în acest sens, în cursul zilei de azi. Dar asta nu e tot.

Chiar premierul Florin Cîţu a venit şi cu alte veşti şi mai bune. Totul se va întâmpla de la 1 iunie, în cazul în care campania naţională de vaccinare continuă să fie un succes.

Nunţi fără restricţii de la 1 iunie

Nunţile şi evenimentele private se pot organiza fără restricţii de la 1 iunie. Atfel, la o asemenea petrecere privată numărul persoanelor poate fi nelimitat, dar cu o singură condiţie. Persoanele care participă la eveniment să fie vaccinate.

“Am spus deja. În ceea ce priveşte evenimentele în spaţiu public şi închis. La 1 iunie vor fi cu 70 de persoane. Dacă organizatorii îşi asumă că sunt doar persoane vaccinate nu vor mai fi restricţii. Totul se poate întâmpla cu certificatul de vaccinare la intrarea în locaţie.

E decizia organizatorului. Dacă vrea să aibă mai mulţi oameni decât am pus noi acolo persoanele care participă trebuie să fie vaccinate”, a explicat şeful Guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Suceava.

Astăzi, Guvernul urmează să aibă o şedinţă extrem de importantă. La Palatul Victoria se va decide ca de sâmbătă, 16 mai, să nu mai purtăm mască în spaţiile publice deschise, dar se vor elimina, printre altele, şi restricţiile de noapte.