Conform ISU Prahova, cel puțin cinci persoane au fost rănite iar unul dintre trenuri a deraiat. Este vorba de un tren de persoane și unul de marfă. Trenul de marfă nu transporta substanțe periculoase, deci nu există niciun pericol în această privință. ISU a mobilizat două echipaje de descarcerare, două autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD,o unitate de terapie intensivă şi o ambulanţă de transport victime multiple.

În sprijinul echipelor de intervenție a fost trimis un elicopter SMURD și echipa CBRN a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență.

În acest moment circulația feroviară a fost blocată pentru ca intervenția să se poată desfășura fără probleme, relatează Digi24. Circulaţia feroviară este închisă pe ambele sensuri pe tronsonul Bucureşti – Ploieşti SUD, adică toate trenurile care fac legătura între București și Moldova.

Posibil șase răniți în urma accidentului

Raed Arafat a confirmat că elicopterul SMURD a ajuns la locul accidentului. Intervenția a fost una destul de dificilă din cauza accesului mai greu în zona respectivă. Arafat a adăugat că ar putea fi un al șaselea rănit, dar niciunul nu este în stare gravă.