Potrivit ministrului Marcel Vela, aceasta este una dintre cele mai dificile perioade pentru România.

„România traversează una dintre cele mai dificile perioade a istoriei recente. Distanțarea socială este unica soluție în acest moment. Știu că este extrem de greu”, a spus ministrul.

Totodată, Vela face apel la români să respecte indicațiile în perioada următoare.

„Viața noastră și viețile celor dragi depind de ceea ce facem în perioada următoare. Vă rugăm să respectați indicațiile și să înțelegeți că această perioadă va trece cu bine doar dacă facem ceea ce trebuie. Haideți să luptăm cu acest cumplit virus și să fim toți de aceași parte”, a adăugat ministrul.

Ce prevede Ordonanța Militară numărul 7

Carantină pentru localitatea Țăndărei. Intrarea și ieșirea va fi permisă doar transportului de marfă, și persoanelor din alte localități care întreprind activități.

Se suspendă toate zborurile aeriene spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran în și din aceste țări din România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 5 aprilie, ora 23:00.

Se prelungește suspendarea transportului internațional de persoane spre Italia, Franța, Austria, Germania, Elveția, Anglia, Irlanda, Olanda, Turcia.

Conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează teriotoriul României nu vor mai completa declarațiile, dacă vor utiliza strict coridoarele speciale, fiind interzisă abaterea de la acestea.

Mai multe instituții ale statului vor asigura cazarea familiilor și medicilor în regim hotelier.

De asemenea, la inițiativa ministrului Costel Alexe, personalul silvic va participa împreună cu MAI și MApN la controalele specifice pe drumurile publice.

Ordonanța urmează să fie publicată sâmbătă în Monitorul Oficial.