Potrivit unui comunicat al Grupului de comunicare strategică, este vorba despre: un bărbat, 55 ani din București, contact cu pacientul de la Spitalul Gerota şi care este asimptomatic.

Un alt bărbat, în vârstă de 31 ani, tot din București care se afla în autoizolare la domiciliu a fost confirmat cu noul coronavirus.

Al 35-lea caz este o femeie, de 53 ani, din Covasna, sosită pe data de 8 martie din Italia şi care se afla în autoizolare.

Pentru că numărul persoanelor infectate a trecut marți de 25, România a trecut al doilea scenariu de răspuns la coronavirus. „Scenariul 2 este o fază de transmitere sporadică în comunicate, deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franța sau Spania”, precizează ministrul Sănătății, Victor Costache.

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de coronavirus.