Laura Codruța Kovesi a făcut o serie de declarații după ce a ieșit de la Poliție. Ea nu a vrut să comenteze pe marginea dosarului în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.”Repet nu am voie să vorbesc despre această măsură “.

Fosta șefă a DNA a comentat însă pe marginea candidaturii sale la funcția de procuror european. “In urma evaluarii am iesit pe primul loc. Se deruleaza in acest moment negocieri între Parlament si Consiliul UE . O sa vedem care va fi finalul si daca aceasta masura va afecta  procedura care are loc la Bruxelles.

Vezi și Kovesi ajunge la Poliție! Zi de foc pentru fosta șefă a DNA (UPDATE)

Se incearca prin orice mijloace oprirea mea si e evident ca sunt parte a unei campanii de hartuire si de intimidare. Sunt un semn pentru toti colegii mei care vor sa-si faca treaba”, a punctat Kovesi.

Ea a spus că nu comentează ceea ce se întâmplă în aceste momente, nici măcar ipotetic și că respectă decizia care a fost luata de procurori

Întrebată dacă din experiența sa de procuror e posibil ca o persoana care da mită sa fie parte vatamanată, Kovesi a spus: “Nu comentez, nici macar de natura teoretica”.

“Sunt procuror care timp de 24 de ani mi-am facut treaba si am luptat cu corupția în mod eficient si care a reusit sa inspire teama celor care au vrut sa fure în România”, a punctat Kovesiv.

“Vă rog să îmi spuneți hotărâri judecătorești definitive prin care s-a constatat că am făcut abuzuri. În niciun control derulat de Inspecția Judiciară la serviciile teritoriale ale DNA nu s-a consemnat că sunt probleme. Procentul de achitări în dosarele făcute de DNA în ultimii cinci ani a fost între 10 și 13%. Proceentul de o treime care este vehiculat este o minciună. Este clar că dreptul meu la exprimare este afectat. Modificările care s-au vechiculat și pe care le-am văzut în divese proiecte cu siguranță că nu sunt oportune. Ele nu sunt date ca un instrument util, ci ca anumite persoane să scape de răspundere penală”, a mai spus Kovesi.