UPDATE: Prelevarea de probe ADN a fost amânată pentru luni dimineaţă, anunță avocatul Tonel Pop. Totodată, reprezentanții DIICOT au confirmat că Monica Melencu a contactat ofițerul de poliție spunând că este de acord cu prelevarea de noi probe.

 

Avocatul familiei Melencu a declarat că mama Luizei s-a decis și și-a dat acordul să fie supusă unor noi analize. Acesta a declarat că femeia va merge pentru prelevarea de probe ADN la București, sâmbătă după-amiază.

„În mod oficial s-a luat legătura între părți cu familia și cu avocatul s-a stabilit ca în cursul zilei de astăzi vine de bunăvoie la DIICOT Central. Se va stabili dacă i se va asigura transport sau vom găsi noi o soluție”, a declarat, pentru Mediafax, avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.

Femeia a pus însă anumite condiții înainte de a accepta să dea noi probe. Aceasta dorește ca avocatul Tonel Pop să fie de față.

„Am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față dl avocat la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București, pentru că nu am posibilități. Nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment. Foarte greu s-a lăsat convins tatăl meu. Mi-e greu să cred că s-a ajuns la așa ceva. Cu toate că suntem parte vătămată și avem dreptul la un cuvânt. Puteau să vină să ne explice”, a spus Monica Melencu.

Vineri a fost scandal mare în curtea familiei Melencu după ce jandarmii au mers acolo pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a spus atunci că refuză să vină la București și ulterior a fost chiar luată de Ambulanță, atât ea cât și bunicul Luizei, după ce li s-a făcut rău din cauza stresului la care au fost supuși.