Ce spune Marcel Vela

”Vă aducem la cunoștința; se suspendă activitatea de consum a produselor alimentare și a băuturilor (restaurante, cafenele, hoteluri). Este permisă organizarea activităților de room service, livrare la client.” spune acesta.

”Suspendarea tuturor evenimentelor de divertisment, sportive, de tratament balnear realizate în spații închise. Interzicem organizarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.”, a adăugat acesta.

”Conducătorii care sosesc din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de izolare dacă la punctul de trecere nu manifestă simptomele contaminării cu coronavirus”, a mai zis Vela.

”Am decis să suspendăm toate zborurile sper Spania și dinspre Spania pentru 14 zile. Măsura intră în vigoare pe 18 martie”, a mai spus Marcel Vela.

”De fiecare dată când vom lua decizii le vom aduce la cunoștința dumneavoastră în cel mai scurt timp. Nu suntem în situație în care să închidem orașe sau să raționalizăm alimente. Aceste măsuri sunt pentru distanțarea socială. Românii nu trebuie să cadă pradă informațiilor false și trebuie să fie puternici.”, a spus Marcel Vela.

”Pentru cei din diasporă, nu este bine, pentru compatrioții voștri, să vă întoarceți acum acasă. Fac un apel la înțelepciune și la maturitate”, a declarat Vela.

”Toți cei care suntem la datorie facem un apel; respectați sfaturile medicilor. Suntem aici pentru dumneavoastră și doar împreună vom reuși”, a conchis acesta.

Ce spune Bogdan Despescu

”Au fost adoptate următoarele decizii: efectivele de poliție locală sprijină poliția națională. Parchetul General a organizat activitatea administrativă pentru a fi în măsură să oferim un răspuns ferm în fața oricărei criminalitate.”, a declarat acesta.

” A fost întărită prezența în stradă: poliție, jandarmerie, poliție de frontieră. Măsurile au fost înăsprite la frontieră.”, a mai spus Despescu.

”Au fost suspendate exercițiile, simulările și alte activități care pot interfera cu combaterea coronavirusului. Odată cu declararea stării de urgență au acționat polițiști și pompieri.”, a declarat Bogdan Despescu.