Președintele României nu va contesta, în nicio formă, numirea Ecaterinei Andronescu pe postul de ministru al educației. G4 Media scris că președintele o va numi astăzi pe cea supranumită “Abramburica” în fruntea ministerului.

În ciuda declarațiilor războinice, președintele Iohannis pare să fie întotdeauna de acord cu marile decizii al PSD, mai ales în ceea ce privește componența Guvernului.

De altfel, chiar marți, președintele lăsa de înțeles că nu o va numi pe Andronescu.

“Dacă bine am reținut, doamna Andronescu va fi propusă pentru învățământ. Ei, vă spun, aici o să dureze un pic mai mult sau s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnica: se împlineau 200 de ani de învățământ tehnic în românesc, eveniment la care am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus totuși dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la Minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu acum, cu surprindere, că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorința domniei sale să meargă sau numai dorința partidului sau dacă se face numai așa, o remaniere cu bucata”, a spus Iohannis pe 13 noiembrie.