Potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, în urma testelor efectuate sâmbătă la Parlament, a mai fost depistat un singur nou caz de infectare cu coronavirus în rândul parlamentarilor.

Este vorba despre deputatul Mircea Banias, precizează GCS. Îngrijorător este că acesta nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus şi nici nu s-a întâlnit cu senatorul Vergil Chiţac. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic, se precizează în comunicatul GCS.

Comunicatul oficial al Grupului de Comunicare Strategică

“În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului.

În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților.

Recomandăm tuturor persoanelor care s-au aflat într-un contact direct cu o persoană confirmată cu noul coronavirus să se autoizoleze la domiciliu și să informeze în cel mai scurt timp autoritățile.

Grupul de Comunicare Strategică”