Deputatul PMP Petru Movilă a transmis o veste foarte bună, prin intermediul paginii sale de socializare. Parlamentul spune că a discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, care i-au transmis că în această săptămână vor fi refăcute stocurile de măşti, mănuşi, dezinfectante şi alte produse necesare în această perioadă, atât în farmacii, cât şi în spitale.

„Am avut astăzi o discuție cu reprezentanții Ministerului Sănătății pe tema lipsei din farmacii și spitale a măștilor, mănușilor, dezinfectantelor, etc. Am fost asigurat că până vineri vor fi refăcute stocurile și pentru populație și pentru sistemul medical.

Dincolo de instinctul populației de a goli magazinele, cadrelor medicale le trebuie asigurate toate condițiile pentru a putea face față coronavirusului.

Au nevoie de măști, mănuși, combinezoane, de tot ce au nevoie să facă față și să ne ajute să trecem cu bine peste tot.

În aceste momente trebuie să le mulțumim cu toții pentru răbdare, pentru muncă și abnegaţia de care dau dovadă. Sunt cei care stau între noi și pericolul coronavirusului și cei care ne vor ajuta să trecem cu bine peste tot”, a scris deputatul PMP pe pagina sa de Facebook.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, apel către Ministerul Sănătăţii

Recent, medicii de familie atrăgeau şi ei atenţia asupra lipsei materialelor medicale din cabinete, într-un mesaj transmis Ministerului Sănătăţii.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie cerea Ministerului Sănătății furnizarea imediată și gratuită a materialelor de protecție şi dezinfectanților pentru medicii de familie, asistente și personal medical. Cabinetele medicale de familie sunt vulnerabile din cauza lipsei măștilor de protecție și a dezinfectanților, ceea ce prezintă un risc major pentru medici, care s-ar putea infecta cu coronavirus, atrăgea atenţia Dr. Raluca Zoițanu, președintele FNPMF.

„Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie se alătură apelului UEMO şi solicită Ministerului Sănătății furnizarea imediată şi gratuită a materialelor de protecție şi dezinfectanților pentru toți medicii de familie, asistentele medicale şi personalul auxiliar (registratori medicali, personal de curățenie) din cele peste 10.000 de cabinete de medicină de familie de pe tot cuprinsul României (…) În prima linie cu mâinile goale – aceasta este situația personalului medical și auxiliar din cabinetele de medicina familiei din România în războiul cu virusul SARS-CoV-2”, se arăta în mesajul medicilor.