Așa că William Magear „Boss” Tweed, liderul aripii corupte a Partidului Democrat din New York – Tammany Hall – în anii 1860 și începutul anilor 1870, este predat, pe 23 noiembrie 1876, autorităților din New York, după capturarea sa în Spania.

Tweed a devenit o figură puternică în Tammany Hall la sfârșitul anilor 1850. La mijlocul anilor 1860, organizația se ridicase la poziția de vârf a partidului și membrii ei importanți formau „Tweed Ring”, care cumpăra în mod deschis voturi, încuraja corupția judiciară, fura milioane din contractele orașului și domina politica din New York.

Tweed Ring a atins apogeul fraudei în 1871 odată cu remodelarea City Court House, o delapidare flagrantă a fondurilor orașului expusă de The New York Times.

Tweed și tovarășii săi sperau că scandalul nu va exploda, dar datorită eforturilor unor oponenți precum caricaturistul politic al Harper’s Weekly ,Thomas Nash, care a condus o cruciadă împotriva lui Tweed, fiecare membru al Tammany Hall a fost îndepărtat de la putere la alegerile din noiembrie 1871.

Toți membrii Tweed Ring au fost ulterior judecați și condamnați la închisoare. Șeful Tweed a fost condamnat pentru fals, furt și alte acuzații, dar în 1875 a scăpat din închisoare și a fugit în Cuba și Spania.

În 1876, a fost arestat de poliția spaniolă, care l-ar fi recunoscut după un faimos desen al lui Nash.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric