Bosch anunţă lansarea în Romania a noii game de acumulatori Bosch M4 şi M6 pentru motociclete, care include produse extrem de robuste, adaptate special solicitărilor din timpul funcţionării motocicletelor. Acumulatorii Bosch au fost lansaţi în prezenţa motocicliştilor, cărora li s-au prezentat astfel noile produse ce le sunt dedicate.

Acumulatorii Bosch M4, cu tehnologia plumb-antimoniu, dispun de putere sigură de pornire, iar Bosch M6 beneficiază de tehnologia AGM, ceea ce înseamnă că sunt ermetici, extrem de rezistenţi la solicitări intense şi nu necesită niciun fel de întreţinere.

Datorită valorilor electrice ridicate din timpul pornirii la rece şi a capacităţii de care dispun, acumulatorii sunt special creaţi pentru motociclete supuse unor solicitări intense, cum ar fi de exemplu cele care participă la cursele Enduro desfăşurate pe teren accidentat. În comparaţie cu acumulatorii obişnuiţi pentru motociclete, modelele M6 au o durată de viaţă cu 20% mai lungă.

Tehnologia AGM aferentă bateriilor M6 are la bază o pătură din microfibre de sticlă care acţionează ca un liant sigur şi ermetic asupra acidului sulfuric din acumulatorii cu plumb. Separatorii conţin microfibre de sticlă şi sunt dispuşi între plăcile din plumb ale acumulatorului, iar capacitatea de absorbţie a acestora permite îmbibarea lor cu electrolitul din acumulator.

În acest fel, acidul din baterii nu se poate scurge, deoarece în interior, acesta din urmă este uscat. Chiar şi în cazul unor perioade mai lungi de staţionare şi în condiţii climatice extreme, acumulatorii M6 asigură o pornire garantată. Datorită consumului redus de apă al acumulatorului M6, nu mai este necesară o reumplere în timpul perioadei de utilizare.

Înainte de punerea în funcţiune, este necesară umplerea bateriilor cu acid. Dispozitivul de asistenţă la umplere din dotarea recipientului cu acid asigură o încărcare simplă şi facilă a bateriilor. Toţi acumulatorii din gama M6 sunt prevăzuţi cu un recipient special cu acid destinat umplerii acumulatorului.

Acumulatorii Bosch M4 şi M6 sunt indicaţi pentru aproape toate mărcile şi modelele europene, japoneze şi americane de motociclete, dar şi pentru modelele ATV, skijet-uri, snowmobile şi maşini de tuns iarba. Noii acumulatori pentru motociclete de la Bosch sunt disponibili începând cu primăvara acestui an şi în service-urile auto, în reţeaua Bosch Car Service şi la dealerii de piese auto.

Gama de acumulatori Bosch M4 şi M6 cuprinde în prezent în România cinci tipuri diferite: de 4, 9, 12, 14 Ah din gama M4 şi de 8 Ah din gama M6. Toate cele cinci tipuri de acumulatori dispun de o tensiune de alimentare de 12V.