Într-un comunicat transmis Autorităţii bursiere americane (SEC) se arată că preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, va obţine cel mai mare bonus, în valoare de 6 milioane de dolari, el având deja o avere estimată la 8 miliarde de dolari.

Pentru a-şi diversifica portofoliul în 2012, Schmidt intenţionează să vândă până la 3,2 milioane de acţiuni Google, cotate în prezent la 2,6 miliarde de dolari. Vânzarea celor 3,2 milioane de acţiuni se va face treptat pentru a nu destabiliza cotaţia titlurilor Google. Sub conducerea lui Eric Schmidt (57 de ani), Google a devenit cel mai mare motor de căutare pe Internet din lume. În luna aprilie 2011, Schmidt a cedat funcţia de CEO către co-fondatorul Google, Larry Page.

Principalul avocat al Google, David Drummond, va primi un bonus de 3,3 milioane de dolari, în timp ce directorii financiari Patrick Pichette şi Nikesh Arora vor obţine câte un bonus de 2,8 milioane de dolari.

Anul trecut, Google a înregistrat o creştere a profitului de 10%.
Profitul net înregistrat de Google în ultimul trimestru din 2012 a fost de aproape 2,9 miliarde de dolari sau 8,62 dolari pe acţiune, comparativ cu un câştig de 2,7 miliarde de dolari sau 8,22 dolari pe acţiune în perioada similară din 2011.

Sursa: Agerpres