Este anunţul zilei privind certificatul verde în România! Ministrul Sănătăţii e explicat în mod extrem de clar întreaga situaţie, pentru a nu mai exista niciun fel de comentarii.

Alexandru Rafila: Nu se pune această problemă

După şedinţa de urgenţă de la Guvern de astăzi, 5 decembrie, Alexandru Rafila le-a transmis tuturor românilor, pentru a infirma orice zvonuri, că nu se pune problema de introducere a certificatului verde în România pentru accesul în biserici, la slujbe, pentru pentru participarea la procesiunile religioase.

“Nu s-a discutat introducerea certificatului verde la slujbe și procesiuni religioase.

Am declarat, în mod public, că nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase”, a declarat Alexandru Rafila, la briefingul de presă de la Palatul Victoria.

Mesajul Patriarhei Române pentru deputaţi privind introducerea certificatului verde

Recent, Patriarhia Română transmitea, într-un mesaj adresat Camerei Deputaţilor, că Biserica Ortodoxă din România cere să nu se introducă certificatul digital UE privind COVID-19 drept condiţie pentru clerici sau pentru participarea credincioşilor la slujbe.

“După cum în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind COVID-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi, Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare, din următoarele motive:

aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel, participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet.

Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte.

Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării. Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase”, se arăta în punctul de vedere transmis de Cancelaria Sfântului Sinod, mai devreme în cursul acestei săptămâni.