Pfizer cere autorizare de urgență pentru vaccinarea copiilor. Gigantul farmaceutic a depus cererea

Pfizer a transmis joi, 7 octombrie, că a depus un dosar prin care cere Agenţiei americane a medicamentului (FDA) să dea undă verde vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani.

„Această depunere este un pas important în lupta noatră continuă împotriva COVID-19”, a spus compania americană pe reţele de socializare, susținând faptul că intenționează „să protejeze copiii împotriva acestei ameninţări grave la adresa sănătăţii publice”.

De asemenea, gigantul farmaceutic a menționat și că a depus o cerere în vederea obţinerii unei autorizaţii de urgenţă, după ce a depus la sfârşitul lui septembrie rezultatul unor teste clinice ale vaccinului Pfizer/BioNTech asupra copiilor din această categorie de vârstă.

Ce efecte secundare are a treia doză?

În primele etape ale lansării vaccinului, cele mai frecvente efecte secundare au fost durerea la locul injectării, oboseala și cefaleea. Acum, CDC a identificat cel mai frecvent efect secundar care poate avea loc după a treia doză de la vaccinul Pfizer, scrie Bestlifeonline.

SUA au autorizat săptămâna trecută administrarea unei doze „booster” de vaccin anti-Covid în cazul persoanelor de 65 de ani şi peste, precum şi pentr categoriile de risc, inclusiv prin prisma locului de muncă.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a publicat un raport pe 28 septembrie, cu experiența a peste 22.000 de persoane, după ce au primit a treia doză de vaccin între 12 august și 19 septembrie.

Programul CDC, v-safe, permite oamenilor să raporteze reacțiile la vaccin prin intermediul smartphone-ului. Aproximativ 11.200 de persoane au introdus informațiile după a treia doză de vaccin de la Pfizer.

Potrivit raportului, 69,4% dintre participanți au prezentat o reacție la locul injectării după a treia doză Pfizer, aceasta fiind cea mai frecventă reacție. Cea mai frecvent raportată reacție locală a fost durerea la locul injectării, pe care 66,6 la sută dintre participanți au raportat o altă reacție locală: durerea la locul injectării. Alte reacții raportate includ umflarea – 16,8%, roșeața – 9,8% și mâncărimea – 8,4%.