Fostul președinte spune că pentru România urmează apocalipsa din cauza premierului Ludovic Orban și a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Traian Băsescu spune că din cauza declarațiilor celor doi perspectiva ratingului a fost revizuită de Standard & Poor’s.

Ce a transmis Băsescu

„Avem un ministru de Finanțe care vorbește fără să știe ce spune. Din cauza asta s-a schimbat perspectiva de rating. Când vorbește fără să se gândească la ce spune, culegi efectele. Sunt doi oameni care trebuie să fie atenți: ministrul de Finanțe și premierul. Când spune că deficitul va fi de peste 4%, nu 3%, fără să încerce să îl diminueze, asta se întâmplă. Dacă va mai face declarații, vom ajunge la junk și nu vom avea nici investiții străine. Ne vom împrumuta la dobânzi tot mai mari și pe termene tot mai scurt.”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Compania „Standard & Poor’s”

S&P este o companie americană fondată în 1941 iar în momentul de față este una dintre cele mai importante trei agenții de rating din lume, împreună cu Fitch Ratings și Moody’s.

Decizia luată de către S&P este poate avea un impact puternic deoarece anunțurile marilor agenții de rating influențează de obicei percepția piețelor financiare.