Gabriela Firea a făcut un anunț care iu-a cutremurat pe mulți din PSD. Ea a luat o decizie în calitate de nou președinte al PSD București, după 4 ani de interimat.

Cozmin Gușă a revenit în PSD

Firea a susținut că PSD Sector 1 l-a reprimit pe Cozmin Gușă între membrii săi.

O altă mutare importantă a fost anunțată de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Potrivit acestuia, Vasile Dâncu va putea deține o funcție de conducere în formațiune. ”Domnul Cozmin Gușă era delegatul PSD Sector 1, iar domnul Vasile Dâncu era invitat special. Nu voiam să dăm naștere unor întrebări, suspiciuni. Deschidem porțile partidului către intelectuali, către oameni de stânga. E un jurnalist, a fost membru la Sector 1, a fost exclus și a revenit în organizație. Așa mi-a spus președintele PSD Sector 1, nu dorește funcții, nu candidează pentru nicio funcție nici la nivel de sector, nici la nivel de municipiu, nici la nivel de țară.”, a spus Firea.

”Este posibil să se regăsească la nivelul conducerii partidului (n.r. dacă Vasile Dâncu revine). Mi-ar plăcea ca un intelectual de stânga să îl avem în conducerea partidului.”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Cozmin Gușă fusese readus în PSD înaintea prezidențialelor, dar fusese dat afară după doar câteva zile. Gușă a mai fost înregimentat în rândurile social democraților la începutul anilor 2000.