"Estimez că valoarea pieţei de căşti Bluetooth a fost de 2,5 milioane de euro anul trecut, cu un volum de peste 150.000 de unităţi vândute, în creştere cu aproape 30% faţă de 2010. Pentru 2012, estimarea noastră este că volumul pieţei de căşti BTH va creşte cu 50%", a declarat Bogdan Nedelea.

ABN Systems, unul dintre principalii furnizori de echipamente telecom şi soluţii de comunicare mobilă, a realizat în 2011 venituri de 4,5 milioane euro, uşor peste rezultatul din 2010, în ciuda tendinţei generale de scădere în retail, de 3,3%.
2011 a fost cel mai dificil an pentru ABN Systems din cauza reticenţei consumatorilor de a mai cheltui, o tendinţă neobişnuită după doi ani de recesiune în care veniturile companiei au crescut cu 50% în 2010 şi cu 26% în 2009.

Cu toate acestea, compania a înregistrat creşteri puternice pe segmentul produselor de business, precum căşti wireless office, caşti de call-centeer şi echipamente telecom, care au generat 40% din veniturile din 2011. Retailul a adus 50% din venituri iar vânzările online, realizate prin intermediul site-ului caşti.ro, au adus 10% din cifra de afaceri.

Cele mai bine vândute produse anul trecut, în retail şi online, au fost Plantronics ML10 – din gama căşti Bluetooth, Plantronics HW261 – din gama corded call center, respectiv Plantronics Audio 326 – din gama căşti PC. Alte produse vedetă în 2011 au fost Plantronics M1100 şi Plantronics Voyager Pro HD (prima cască Bluetooth HD din România) din gama de căşti Bluetooth, respectiv Plantronics seriile Savi 500 şi Savi 700 din gama wireless office.

"2012 va aduce o creştere accelerată a segmentului de căşti wireless office datorită faptului că dimensiunea comunicării ia o nouă formă datorită noilor tehnologii wireless care permit unificarea comunicaţiilor mobile cu cele fixe, a telefoniei clasice cu cea IP, astfel încât utilizatorii să poată comunica fără restricţii. Un singur buton va face legătura cu toate terminalele şi dispozitivele de comunicare folosite într-o companie", a explicat Bogdan Nedelea, directorul general şi fondatorul ABN Systems.

Fondată în 2002, compania ABN Systems este principalul importator şi distribuitor în România de echipamente şi soluţii de comunicaţii de la Plantronics, Polycom, Samsung, Gigabyte, Jabra şi multe altele.