Ministerul Energiei are o dată pentru începerea producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia: este vorba despre prima jumătate a anului 2021, informează Ministerul Energiei.

Luni, 3 februarie, secretarul de stat Niculae Havrileţ s-a întâlnit cu Mark Beacom, CEO-ul Black Sea Oil & Gaz, firma titulară a acestui proiect, primul de acest fel din România din ultimii 30 de ani, informează Ministerul Energiei printr-o postare pe Facebook.

“3 februarie 2020 – Secretarul de Stat Niculae Havrileț a avut astăzi, o întâlnire cu CEO-ul BLACK SEA OIL & GAZ (BSOG), Mark Beacom.

Black Sea Oil & Gaz este titulara Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), primul proiect nou de infrastructură și de producție de gaze naturale din offshore-ul românesc al Mării Negre desfășurat în ultimii 30 de ani în România.

Data estimată a finalizării lucrărilor și a începerii producției de gaze naturale este prima jumătate a anului 2021.”

Virgil Popescu: Dacă mai stăm mult cu gazul în pământ și în offshore ne trezim că nu va mai avea valoare

Recent, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, vorbea într-un interviu despre gazele din Marea Neagră şi spunea că, în ritmul actual, ţara noastră se poate trezi că această resursă naturală nu va mai avea valoare, aşa că exploatarea lor ar trebui începută cât mai curând.

“Dacă mai stăm mult cu gazul în pământ și în offshore ne trezim că gazul ca combustibil de tranziție în Europa nu va mai avea valoare (…) Acum e ultimul ceas să putem folosi la o valoare bună gazul pe care îl avem”, spunea Virgil Popescu.

Ministrul a oferit şi un orizont de timp pentru începerea exploatărilor: “Când va începe sesiunea parlamentară legea va fi aprobată, vom putea discuta de scoaterea gazelor de la Marea Neagră în 2022 (…) Să ne focusăm pe consens politic pe Legea Offshore, să o scoatem cît mai rapid din Parlament și atunci se demarează toate investițiile.”