Practic, propunerea fostului prim ministru este ca în noul Guvern să se regăsească numai nume noi, ceea ce înseamnă că Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu şi Sulfina Barbu, care ar fi urmat să fie propuşi pentru cabinetul Ungureanu, ar rămâne pe dinafară. Această decizie, însă, ar urma să fie luată prin vot. De altfel, Elena Udrea ar fi fost de acord cu propunerea lui Emil Boc, ca toţi miniştrii PDL din cabinetul Ungureanu să fie noi.
"Propunem o altă echipă care să ducă PDL în Guvern şi să ofere o nouă expertiză profesională, aşa cum a făcut-o şi vechea echipă. E o decizie luată în unanimitate. Astăzi, toți miniștrii din Cabinet facem un pas înapoi", a declarat Emil Boc referitor la retragerea tuturor miniștrilor PDL din Cabinet, decizie pe  care fostul ministru o consideră ”un gest de responsabilitate și apreciere politică.

Conform unor surse guvernamentale, premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu intenţionează să prezinte lista propusă pentru viitorul guvern în această seară, după ce se vor încheia consultările cu reprezentanţii coaliţiei.

Deocamdată, cert este că cei din UNPR rămân cu portofoliile deţinute şi în Cabinetul Boc, adică la Externe rămâne Cristian Diaconescu, iar Gabriel Oprea la Apărare.

O listă provizorie presupune ca fosta consilieră pe probleme economice a lui Emil Boc, Andreea Paul Vass, să fie numită la Ministerul Economiei, în locul lui Ion Ariton.


Gabriel Berca ar urma să fie numit la Ministerul de Interne, în locul lui Traian Igaş.

Bogdan Drăgoi la Ministerul Finanţelor, în locul lui Gheorghe Ialomiţianu.

Răzvan Mustea la Ministerul Comunicaţiilor, în locul lui Valerian Vreme.

Cătălin Baba la Ministerul Educaţiei, în locul lui Daniel Funeriu.

Claudia Boghicevici la Ministerul Munii, în locul Sulfinei Barbu.

Cristian Petrescu la Ministerul Turismului, în locul Elenei Udrea.

Alexandru Nazare la Ministerul Transporturilor, în locul Ancăi Boagiu.

Stelian Fuia la Ministerul Agriculturii, în locul lui Valeriu Tabără.

Liderii UDMR au menţionat că ei propun menţinerea miniştrilor Laszlo Borbely şi Ladislau Ritli, la fel si cei ai UNPR pe Gabriel Oprea, respectiv Cristian Diaconescu.
La Justiţie ar putea rămâne Cătălin Predoiu, iar la Afaceri Europene – Leonard Orban.

Andreea Paul Vass ar putea fi noul ministru al Economiei