După ce fostul consilier pe probleme economice al premierului Boc, Ionuţ Popescu, a fost numit preşedinte al Fondului Proprietatea, Ministerul Finanţelor vine cu noi propuneri din „vechea gardă” rămasă pe dinafara guvernării.

Potrivit convocatorului şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor de la Fondul Proprietatea (FP), printre propunerile Ministerului Finanţelor, acţionarul majoritar al FP, pentru posturi în Consiliul de Supraveghere la FP se numără Lucian Croitoru, Gheorghe Pogea şi Graţiela Iordache.

Numitorul comun al celor trei persoane este că au făcut într-un fel sau altul parte din fosta echipa guvernamentală şi, după alegeri, nu se mai regăsesc în Executiv.

Pogea a fost ministru de Finanţe şi a pierdut o nouă nominalizare a lui Boc (premierul a spus că Pogea n-ar mai dorit să fie ministru). Graţiela Iordache a fost secretar de stat în acelaşi minister, iar Croitoru a fost sacrificat de două ori: a picat în Parlament în calitate de premier al unui guvern solicitat de Traian Băsescu şi a pierdut şi postul de membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale, post care i-a revenit liberalului Bogdan Olteanu.

Şedinţa AGA va avea loc pe 10 februarie, iar numirea celor trei în noile funcţii depinde practic doar de acceptul lor.