În acest an vor fi gata 8,5 kilometri din şoseaua de centură a municipiului Iaşi, unde lucrările au început în 2008, şi în viitorul apropiat ieşenii vor scăpa de calvarul traficului greu în oraş, a spus premierul Emil Boc.

 

Premierul a vizitat, sâmbătă la prânz, şantierul şoselei de centură a municipiului Iaşi, interesându-se de stadiul lucrărilor.

El a discutat cu şefii reprezentanţii firmei VEGA 93 SRL Galaţi, care execută lucrările, dar şi cu muncitorii aflaţi pe şantier, după care a declarat că în acest an vor fi gata opt kilometri şi jumătate din totalul celor 14 kilometri ai arterei Sud din cadrul şoselei de centură.

 

„Ieşenii vor scăpa de calvarul traficului greu în viitorul apropiat. În acest an 8,5 kilometri vor fi aduşi la strat de binder, iar o parte a traficului greu din oraş va putea fi deviat pe un drum comunal, un drum judeţean şi apoi spre ieşirea din oraş. În aprilie 2011 vor fi gata toţi cei 14 kilometri din prima etapă a şoselei de centură”, a declarat Boc.

 

Anul acesta vor fi finalizaţi 11 km din Autostrada Transilvania

 

El a mai spus că în acest an Guvernul îşi propune să finalizeze centurile ocolitoare ale municipiilor Sibiu, Cluj, Turnu Severin şi Lugoj. În plus, vor continua lucrările la autostrada Cernavodă-Constanţa şi la centura Bucureştiului.

Premierul a arătat că vor fi continuate lucrările şi la Autostrada Transilvania, unde se are în plan finalizarea, în acest an, a aproape 11 km.

 

Lucrările la şoseaua de centură a Iaşiului au început în luna august 2008, având ca termen de finalizare 36 de luni. Această şosea va lega drumul european E 583 de localităţile Uricani şi Miroslava, având ca punct final drumul judeţean spre Vaslui.