Mioara Roman a încetat din viață în dimineața zilei de 23 februarie. Vestea tragică a fost anunțată de către fiica ei, Oana Roman. În prezent, fata fostului premier al României se află în Egipt, alături de propria fiică, pentru a sărbători ziua acesteia.

Ultimii ani au fost extrem de dificili pentru Oana Roman. Ea s-a consumat mult din cauza problemelor de sănătate ale mamei sale. Aceasta a suferit mai multe intervenții chirurgicale. În plus, starea sa de sănătate a necesitat îngrijiri speciale.

Mioara Roman s-a confruntat cu diverse afecțiuni

Mioara Roman a confruntat diverse afecțiuni. Oana Roman a fost mereu transparentă în privința stării de sănătate a mamei sale. Vedeta a împărtășit atât momentele în care aceasta se simțea bine, cât și situațiile critice.

Catinca Roman a relatat un lucru pe care mulți nu îl știau. După multiple intervenții chirurgicale și internări frecvente la spital, aceasta a dezvăluit că mama sa a primit un diagnostic eronat de Parkinson.

„A primit un diagnostic greșit, asta a fost ideea. De fapt, avea sindrom parkinsonian, plus încă niște mici probleme și sigur că tratamentul era pentru Parkinson”, a spus fata cea mare a Mioarei Roman.

oana roman
Oana Roman/SURSA FOTO: Instagram, Oana Roman

Problemele de sănătate ale fostei soții a lui Petre Roman

Ca urmare, au apărut degenerări neuronale, manifestate prin lipsa rapidității de a înțelege, accidente vasculare nu foarte severe, pareză la mâna dreaptă, inactivitate și a necesitat mai multe intervenții chirurgicale.

De câteva luni, Mioara Roman se afla internată într-un azil de lux din Snagov. Aici, beneficia de îngrijiri specializate pentru toate problemele de sănătate cu care se confrunta. Ea a participat la ședințe de kinetoterapie și a fost nevoită să învețe să folosească mâna stângă.

Oana Roman a luat decizia de a o interna în azil

Decizia de a o interna în azil a fost luată de Oana Roman. Fata fostului premier a luat decizia după discuții cu mai mulți medici și psihiatri, având în vedere rapiditatea evoluției bolii. Astfel, Mioara Roman putea beneficia de supraveghere și îngrijiri constante din partea personalului specializat.

Oana Roman a fost cea care a suportat cheltuielile lunare pentru îngrijirea mamei sale. Ea a ținut să informeze că acestea nu au fost deloc mici.

Cu toate acestea, vedeta a fost alături de ea în fiecare moment. Ea a făcut tot posibilul pentru a-i asigura o viață cât mai confortabilă. În trecut, Oana Roman a exprimat nemulțumirea față de situația în care un copil ar trebui să schimbe scutecele părintelui. Acesta a apreciat că nu este o situație demnă nici pentru părinte, nici pentru copil.