Boala care efectează din ce în ce mai mulți oameni! Fii atent la aceste simptome! Poate duce la suicid

Depresia este una dintre cele mai dure boli, iar din ce în ce mai mulți oameni prezintă semne clare de boală. Cu toate că există oameni care își revin din depresie, pentru alții acest pas este unul extrem de greu, boala afectându-le calitatea vieții.

Invitat în emisiunea ”Sfaturi de sănătate”, difuzată la Antena 3, profesorul doctor Vlad Ciurea a explicat cum pot oamenii combate sentimentele de tristețe accentuată. Acesta a mai subliniat că depresia este o boală care se manifestă în diferite moduri și care slăbește organismul.

”Depresia este o boală, afectează creierul și arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Este o boală gravă a secolului nostru, se manifestă prin tulburări de somn, oboseală generală, scăderea puterii de concentrare și lipsa totată de conexiune du exteriorul. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei.”, spune profesorul doctor Vlad Ciurea.

Depresia nu trebuie ignorată

Profesorul a precizat că depresia nu trebuie ignorată deoarece poate cauza afecțiuni mult mai grave în cazul în care nu este tratată. El mai spune că depresia provine din nonactivitate și din epuizarea sistemului nervos.

„Depresia provine din nonactivitate și epuizarea sistemului nervos. Acești centri care se află în porțiunea anterioară a creierului suferă total. Dacă ne oprim numai la cuvântul depresie, poate că nu realizăm unde ne aflăm, dar toate procesele cerebrale nu funcționează, deci tot organismul suferă în totalitate. Iar de aici și până la demențe, la boli neurodegenerative, printre care alzheimer, și chiar la suicid, mai este doar un singur pas” a adăugat neurochirurgul la Antena 3.

Ce am putea face în acest context

Profesorul a continuat prin a spune că este nevoie ca oamenii să facă o ”resetare generală” și că este foarte importantă socializare, dar și alimentația.

„În primul rând, trebuie să facem o resetare generală. Nu mă refer numai la partea medicamentoasă. Contează extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cât mai curată și alimentația cât mai bună. Creierului nostru nu îi place pita și slana, nici mesele foarte târzii, nici încărcarea cu glucide și grăsimile cât mai multe.”, spune acesta.

Potrivit profesorului, organismul are nevoie, pe lângă o alimentație sănătoasă, să avem parte și de zâmbete și optimism.

”Lucruri cât mai ușoare, semințe, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu. Zâmbetul și optimismul contează enorm de mult, și odihna. Mențin părerea că la ora zece trebuie să intrăm în odihnă ca acest organ suprem să se refacă.”, spune profesorul.

Sursă foto: Dreamstime