"Acest acord nu înseamnă transformare numai pentru Banyan Tree, dar este, de asemenea, o inovaţie pentru industria globală a ospitalităţii. Odată cu consolidarea actuală a companiilor hoteliere mega, jucătorii globali mai mici caută de asemenea alianţe strategice cu giganţi la nivel mondial. Alianţa noastră strategică cu Accor ne permite să rămânem o companie independentă, permiţându-ne să continuăm încheierea de acorduri de management hotelier pe cont propriu, pentru expansiunea Banyan Tree. Acordul cu Accor ajută la creşterea brandurilor noastre din întreaga lume', a spus Ho Kwon Ping, preşedinte executiv al Banyan Tree, într-un comunicat de presă. 

Banyan Tree va avea, de asemenea, acces la reţeaua de rezervări şi vânzări la nivel mondial a grupului AccorHotels, precum şi la programul de loialitate Le Club AccorHotels. AccorHotels va realiza o investiţie iniţială de 24 milioane SGD (dolari Singapore), adică aproximativ 16 milioane de euro în compania bazată în Singapore Banyan Tree şi ambele părţi vor dezvolta împreună brandurile deţinute de Banyan Tree la nivel global. 

Acţiunile Accor SA sunt listate pe bursa Euronext Paris şi tranzacţionate în Statele Unite ale Americii pe piaţa OTC.  Agerpres