Eurosmart avea la sfârşitul anului trecut datorii totale de 11,78 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. Compania dezvoltatoare este controlată de Marina-Ioana Popovici (62,61%) şi organizatorul de evenimente Forum Invest (37,3%). Imobilul este amplasat pe strada Mihai Eminescu, nr. 218-222.

Marina-Ioana Popovici alături de soţul său Bogan Popovici se află la închisoare după ce au fost condamnaţi în dosarul „Trofeul Calităţii“. Cei doi controlează opt din cele nouă firme implicate în dosarul „Trofeul Calităţii”, dosar care se referă la strângerea ilegală de fonduri pentru finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Adrian Nastase în 2004. Bogdan Popovici a primit o pedeapsă de  şase ani de închisoare, iar soţia sa cinci ani.

Firma Eurosmart Investment a intrat în insolvenţă în 10 octombrie, după ce în 3 iulie, firma de construcţii Total Confort a depus propria cerere de insolvenţă, iar în 27 septembrie, Alpha Bank, banca finanţatoare, a formulat o cerere similară. Judecătorii bucureşteni au decis ca procesul de reorganizare să se desfăşoare sub administrarea Casei de Insolvenţă Transilvania.

Anul trecut, firma Eurosmart Investment a raportat o cifră de afaceri netă de 895.000 de euro şi un profit net de 398.000 de euro, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

De altfel şi firma Forum Invest a intrat în insolvenţă în 3 septembrie, tot la cererea companiei, după ce până şi celebrul economist Nouriel Roubini solicitase declanşarea insolvenţei organizatorului de evenimente. Roubini Global Economics, firma de consultanţă şi strategie economică înfiinţată de „profetul crizei” Nouriel Roubini, a cerut insolvenţa Forum Invest în 14 iunie, iar acum figurează drept creditor în tabelul creanţelor admis de judecători. Economistul american a participat la două evenimente organizate de soţii Popovici.

„Dintr-o eroare de negociere şi calcul între compartimentul de contabilitate Nouriel Roubini Global Economics şi compartimentul de contabilitate al lui Forum Invest a rămas din anul 2010 în discuţie şi clarificare o sumă de 10.000 euro. Este vorba de 10.000 euro şi NU de 60.000 euro, suma rămasă în negociere între cele două companii, mult sub 10% faţă de cât Forum Invest a plătit în total pentru prestaţia lui Nouriel Roubinini, şi de fapt o relaţie de afaceri absolut banală, ce urma să se stingă la Forumul de la Abu Dhabi“, scria pe blogul personal Bogdan Popovici, în urmă cu două zile.